zaterdag 9 september 2017

Rani Diaz-wandeling in Mechelen

Wie mijn boekenblog volgt, weet waarschijnlijk wel dat ik de boeken van Sterre Carron rond hoofdinspecteur Rani Diaz wel weet te waarderen. Alle acht boeken uit de reeks heb ik al achter de kiezen; allemaal vlotte, spannende thrillers die zich in en rond Mechelen afspelen en die vooral smaken naar meer. Nummer negen, 'Puta', verschijnt officieel op 12 september. Voor een select groepje trouwe lezers stond er echter al een primeur gepland op zaterdag 9 september: een Rani Diaz-wandeling, gegidst door de auteur zelf, met als klap op de vuurpijl de voorstelling van het nieuwste boek in avant-première.

Ondanks het kwakkele weertje en een fikse bui aan begin van de namiddag, konden we het het grootste deel van de wandeling droog houden. Na de officiële overhandiging van het eerste exemplaar van de nieuwe roman aan de Mechelse Schepen van Cultuur, leidde Sterre ons langs verschillende plaatsen die een al dan niet belangrijke rol spelen in haar verhalen. Mij viel het vooral erg op hoeveel er in de boeken gegeten en gedronken wordt, want we passeerden een indrukwekkend aantal restaurants, eethuizen, cafés, bakkers en broodjeszaken. Een hyperactieve auteur nam haar fans enthousiast op sleeptouw, maar die bleken al net zoveel genoegen te beleven aan het al slenterend met mede-lezers een babbeltje te slaan. Het was vooral gezellig in plaats van instructief, maar dat was zonder twijfel ook de bedoeling. Het werd nog behoorlijk warm toen de zon erdoor kwam en van zo'n wandeling krijg je sowieso al dorst, dus werd er afgesloten in Café Belge met een frisse pint of ander lekkers. Honger was er bij de fans duidelijk ook, maar dan vooral naar het moment dat 'Puta' eindelijk zou worden voorgesteld en naar de mogelijkheid om het boek te laten signeren door de sympathieke schrijfster. De nieuwe titel verkocht dan ook als zoete broodjes (om toch maar in het eet-thema te blijven).

Uitgever Dirk Demuynck had trouwens nog een verrassing in petto: een nieuwe uitgave van Sterre Carrons debuut, 'Mara', kwam vers van de pers gerold en was ook verkrijgbaar. Met een nieuwe, oogverblindend mooie cover is dit trouwens meteen ook het mooiste boek uit de reeks geworden.

Sterre Carron is duidelijk een veelschrijfster, want ze onthulde dat ze verwacht al tegen april nummer tien uit de reeks klaar te hebben liggen. Maar eerst 'Puta' lezen dus ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten