donderdag 24 november 2016

"Eilanden: De gave" van Timo en Luc Descamps

"De steen lichtte fel op en het licht zette zijn handen en onderarmen in een warme gloed. De energie die door zijn lichaam vloeide was sterker dan hij ooit had ervaren."

"Eilanden" is een fantasy-trilogie die de succesvolle Vlaamse jeugdauteur Luc Descamps schreef samen met zijn zoon Timo, die naast zingen en acteren duidelijk nog andere talenten heeft. "De gave" is het tweede deel en begint waar deel één ophield. Mijn recensie van "De profetie" vind je hier.

Jari en Thom dobberen in een bootje op de uitgestrekte oceaan. Ze hebben hun door de piraten van het moederland Zeneria geplunderde eiland achter zich gelaten en zijn op zoek naar de ontvoerde eilandbewoners. Nadat ze een hevige storm overleefd hebben, landen ze op Cahaya, een eiland waar een groep Amazones de plak zwaait. Deze lijken eerst niet erg opgezet met de aanwezigheid van de vreemdelingen. Maar wanneer duidelijk wordt dat ook hun eiland in gevaar is, begint de toekomst er ook voor Cahaya wel heel somber uit te zien. En als Thom ontdekt dat hij over een wel heel bijzondere gave beschikt, beseft iedereen dat enkel samenwerken hen kan redden.

Ondertussen zijn de ontvoerde meisjes Enea en Byrthe op Zeneria aangekomen. Hen wacht een leven als prostituee, met als taak de vaak vadsige, weerzinwekkende en gewelddadige klanten tevreden te stellen. Maar gelukkig leven op Zeneria ook moedige mensen, die het goed bedoelen.

Een sterk vervolg op het ook al heel knappe "De profetie". Introducties zijn er niet meer nodig en dat maakt dat de vaart er van in het begin in zit. Korte hoofdstukken en het regelmatig wisselende vertelperspectief laten het verhaal lezen als een sneltrein. De belangrijkste personages komen sympathiek over en je kunt dan ook moeiteloos met hen meeleven. En dat leidt tot soms schokkende momenten. Ik kijk al uit naar deel 3.

Auteur: Timo Descamps en Luc Descamps
Titel: Eilanden - De gave
Uitgeverij: Abimo, Sint-Niklaas
Jaar: 2014
Aantal bladzijden: 343 blz.
ISBN: 9789462341722

Geen opmerkingen:

Een reactie posten