zondag 30 november 2014

"A Street Cat Named Bob" van James Bowen

(Ned: "Bob de straatkat")
James Bowen is een jongeman die probeert af te kicken van een heroïneverslaving. Zijn gitaar is letterlijk het enige instrument dat hem aan een inkomen kan helpen. Het leven in de Londense straten is hard. Maar dan vindt hij een gewonde en uitgemergelde kat. Met letterlijk zijn laatste geld verzorgt hij het beestje. Bob, zoals hij hem noemt, overleeft het en wordt weer gezond.
Aanvankelijk ziet James het niet zitten om voor Bob te blijven zorgen, maar al snel blijkt dat dit wel een heel bijzondere kat is, die zich niet zomaar laat afwimpelen. Een kat met karakter! Hij vergezelt James op zijn tochten door de straten van Londen en trekt heel wat aandacht. James en Bob worden stilaan onafscheidelijk. Bob geeft James ook de motivatie om definitief te kappen met zijn verslaving en om op een heel andere manier naar het leven te kijken. Al snel blijkt dat James niet enkel Bobs leven heeft gered; andersom zou dit ook wel eens het geval kunnen zijn.
Een boek met een grote feelgoodfactor. Hoewel James door heel wat mensen als uitschot wordt behandeld, lukt het hem om in zijn boek nooit haatdragend te klinken.
Een aanrader voor iedereen die houdt van katten, of gewoon van een mooi waargebeurd verhaal dat je een lach en een traantje kan bezorgen. Wie James en Bob wil leren kennen: ga eens op Youtube kijken. Daar vind je massa’s filmpjes over dit aandoenlijke duo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten